Musiikki on iloinen asia – erityisesti puhallinmusiikki, on isälläni ollut tapana sanoa. Olenpa minäkin soittanut sivuaineisena oboistina puhallinorkesterissa huilustemmaa, ja hauskaa oli! Yhdessä soittaminen on aina mukavaa, ja tällä hetkellä se tuntuu erityisen hienolta kahdesta syystä.

Ensinnäkin, TUNNE-ryhmä valitsi Kymi Brass -tapahtuman vuoden kulttuurikouvolalaiseksi. Tapahtuma on soinut Pohjois-Kymen musiikkiopiston suojissa jo kuusitoista vuotta, ja tämän vuodenkin tapahtuma on jo työn alla. Pyhäinpäiväviikonloppu kokoaa Kouvolaan kansallisia ja kansainvälisiä huippusolisteja, opiskelijoita lähes vauvasta vaariin ja vaskimusiikin ammattilaisia eri puolilta maata. Tapahtuman liikkeellepanijat ja kantavat voimat Leena Heikkilä, Karl-Heinz Hennen ja Aleksi Saraskari ansaitsevat suuren kiitoksen työstään!

Toiseksi, puhallinmusiikkia pääsee kuulemaan lisää jo heti perjantaina, kun musiikkiopiston puhallinorkesterien perinteinen Loppiaiskonsertti soi Kouvolan keskuskirkossa klo 15. Solistina on Kymi Brassissakin usein nähty, musiikkiopiston entinen kasvatti ja nykyinen musiikin ammattilainen, Sami Kaalinpää. Lisäksi esiintymässä on upea urkuri Pekka Ainali. Musiikkiopiston puhallinorkestereita – joissa siis soittavat tässä konsertissa myös puupuhaltimet – johtavat Aleksi Saraskari ja Karl-Heinz Hennen.

Loppiaiskonsertti on ollut aina hyvän mielen konsertti. Lavalle pääsevät kaikki opiston puhallinorkestereissa soittavat lapset ja nuoret. Meillä ”kaikki pelaa”. Jokaisen panos on tärkeä, ja vaikka ei aina ihan osuisikaan, niin yhdessä soittamisen parhaat puolet tulevat sekä nähdyiksi että kuulluiksi: soittamisen ilo, yhdessä tekemisen riemu ja itsensä ylittäminen. Nämä samat teemat kantavat myös Kymi Brassia, ja toivottavasti kaikkia soittajia, vuodesta toiseen.


Johanna Hasu,

apulaisrehtori (pianisti, satunnainen puhallinorkesterilainen lapsuudessa)

Kuvassa tunnelmia vuodelta 2014: James Morrison ja Marian Petrescu trio

kymi-brass-2014%20141-w.jpg