Joskus yksi asia johtaa toiseen, ja äkkiä ollaankin siinä tilanteessa, että on enää muutama päivä aikaa jännittää ennen H-hetkeä. Musiikkiopistolla päätettiin järjestää konsertti Nenäpäiväkeräyksen hyväksi ensimmäisen kerran opiston 40-vuotis-juhlavuonna, ja nyt nämä konsertit ovat jo perinne. Tähän perinteeseen liittyen saimme yhteydenoton oppilaan äidiltä, joka ehdotti, että keräisimme rahaa myös uuden lastensairaalan rakentamiseksi. Idea sai heti kannatusta, mutta Nenäpäivästä emme halunneet luopua. Nenäpäivässä lapset auttavat lapsia, ja nyt on aikuisten vuoro. Asialla ovat opistolaiset laajalla rintamalla toimistosta opettajiin ja opettajien ystäviin.

Kun tehdään hyvää, ei varmaankaan haittaa, vaikka itsellä olisi hauskaa samalla. Ja hauskaa meillä on ollut. On syntynyt uusia kokoonpanoja, surutta hypellään musiikillisten raja-aitojen yli ja tartutaan muuhunkin kuin omaan pääinstrumenttiin. Samalla kun konserttiin valmistaudutaan yhtä keskittyneesti ja tarkasti kuin mihin tahansa esiintymiseen, meillä nauretaan. Itse olen ainakin nauranut enemmän kuin pitkään aikaan missään harjoituksissa. On myös mahtavaa seurata sivusta taitavien työkavereiden musisointia, ja huomata ihmisissä uusia kykyjä. Yhdessä soittaminen ja laulaminen on aina hienoa, ja erityisen hienoa se on tällaisten ihmisten kanssa!

Tärkeimpänä on kuitenkin mielessä konsertin tavoite: kerätä rahaa, jotta uusi lastensairaala saadaan rakennettua mahdollisimman nopeasti ja että lapset pääsevät asianmukaiseen hoitoon. Siksi tietysti toivomme paikalle paljon väkeä. Samalla uskallan luvata, että konserttiin kannattaa tulla myös musiikin takia. Ja tietysti väliaikatarjoilun, jonka urakoi musiikkiopiston väki ystävineen. Kahvituksenkin tuotto ohjataan lastensairaalalle. Yhdessä voimme tehdä paljon hyvää.

Johanna Hasu

IMG_0505.jpg

Don´t cry for me Argentina -tiimi

Minna%20ja%20Tuomas.jpg

Minna Lintukangas ja Tuomas Lehto

Tea%20ja%20Jasse.jpg

Tea Tähtinen ja Jasse Varpama

Näiden esiintyjien lisäksi lavalla monia muitakin ihania ihmisiä.