Haku musiikkiopiston oppilaaksi on käynnissä parhaillaan. Hakulomakkeita voi jättää musiikkiopiston toimistoon 5.5. asti. Hakijat kutsutaan sisäänpääsytesteihin, jotka pidetään 27.5. -3.6.2015.

Musiikki on ihana, elämää rikastuttava asia. Lapsena hankittu soitto- tai laulutaito on mukana koko elämän ajan, ja musiikilla on suuri merkitys ihmisen henkiselle hyvinvoinnille. Jo melko nuoretkin soittajat kertovat, kuinka soittaminen tai laulaminen auttaa heitä tunteiden käsittelyssä. Lisäksi nuorena aloitettu soitonopiskelu muokkaa aivoja myönteisesti, ja soittamisella on todettu olevan hyviä vaikutuksia muun muassa oppimiseen. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se ilo, jonka musiikin harrastaminen tuo!

Musiikkiopistoon hakee vuosittain oppilaaksi enemmän lapsia ja nuoria kuin meidän on mahdollista ottaa sisään. Tästä syystä järjestämme sisäänpääsytestit. Haluamme, että kaikilla olisi tasapuolinen mahdollisuus päästä oppilaaksi. Ei siis ole väliä, ehtiikö soittamaan opistolle ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä, kaikki hakijat kutsutaan testeihin. Riittää, kun hakulomake on perillä 5.5.

Pääsytesteissä on paikalla musiikkiopiston opettajia, ja jokainen pyrkijä saa testiin henkilökohtaisen ajan. Näin jokainen pyrkijä saa opettajien täyden huomion. Testissä matkitaan rytmejä ja melodioita, kuunnellaan ja erotellaan toisistaan pieniä sävelmiä ja tehdään motorisia harjoituksia. Lisäksi olisi hyvä laulaa jokin laulu. Jos osaa jo soittaa jotain instrumenttia, kannattaa sekin taito näyttää pääsytesteissä. Soittotaito ei kuitenkaan ole edellytys musiikkiopistoon pääsemiselle.

Oppilaspaikkoja vapautuu sitä mukaa, kun oppilaat lähtevät musiikkiopistosta maailmalle. Sen vuoksi ei voi vielä tietää, kuinka monta paikkaa on juuri tänä keväänä johonkin tiettyyn soittimeen. Kontrabassoon, fagottiin, oboeen ja käyrätorveen pyrkijöillä on kutenkin hyvä mahdollisuus tulla valituksi.

Jos juuri tämän kevään pääsytestien jälkeen ei paikkaa musiikkiopistoon avaudu, ei kannata lannistua. Syksyllä vapautuu lisää oppilaspaikkoja, ja suosittuihin instrumentteihin on vaikea päästä hyvilläkään pisteillä, koska hakijoita on niin paljon. Kyse ei siis ole epämusikaalisuudesta!

Hakemiseen ja opiskeluun liittyviin kysymyksiin voi etsiä vastausta musiikkiopiston kotisivuilta osoitteessa www.pkmo.fi , tai voi soittaa ja lähettää sähköpostia. Tervetuloa hakemaan oppilaaksi Pohjois-Kymen musiikkiopistoon!

Puhelin: 045 265 2506
Sähköposti: [email protected]

 

Johanna Hasu

Hakujuliste%202015%20valokuvapohja-page-