Jälkimmäiseen kysymykseen voin vastata heti: kannattaa! Musisointi, on se sitten laulamista tai soittamista, tuo elämään sellaista iloa ja sisältöä, jota on vaikea pukea sanoiksi. Musiikin avulla voi ilmaista ja käsitellä tunteita, se juhlistaa elämän tärkeitä hetkiä, se voi joskus olla ainoa tie dementoituneen ihmisen maailmaan. Musiikin kuuntelu joko kotona itsekseen tai esityksissä muiden kanssa on hauskaa ja antaa hienoja elämyksiä, mutta itse musisoinnissa on vielä oma ihanuutensa. Kun laulaessa oma keho soi, tai saa soittaa yhdessä muiden kanssa, voi kokea jotain ainutlaatuista. Siis musisointi kannattaa aina – Jörn Donneria mukaillen.

Kannattaako hakea musiikkiopistoon? Itse alle 5-vuotiaana musiikkiopistossa soittamisen aloittaneena ja musiikista ammatin saaneena voin sanoa, että kannattaa. Kannattaa siitäkin huolimatta, että ei ehkä vielä tiedä, mikä soitin kiinnostaa. Kannattaa, vaikka ei ole varma, pääseekö musiikkiopistoon sisälle. Kannattaa siltikin, vaikka arveluttaa, onko itsellä tai lapsella ”tarpeeksi” lahjoja. Ja kannattaa hakea, vaikka suvussa ei olisi ketään, joka on soittanut jotain soitinta. Musiikkiopistossa on kymmeniä ammattitaitoisia opettajia, jotka ohjaavat ja neuvovat, ja joiden oma rakkaus musiikkiin saa heidät haluamaan jakaa tätä iloa muillekin. Jokainen voi oppia soittamaan ja laulamaan, kun harjoittelee tarpeeksi.

Erityisen paljon kannattaa suunnata Pohjois-Kymen musiikkiopistolle keskiviikkona 15.3.! Silloin vietetään kaikille avointa ja maksutonta Musiikkiopistopäivää. Opistolla pääsee muun muassa kuuntelemaan eri soittimien ja laulajien esityksiä, osallistumaan työpajoihin, soittamaan bändissä, kuuntelemaan soitinesittelykonserttia ja jopa tekemään sisäänpääsytestin, jos haluaa! Opistolla neuvotaan soittimen valinnassa, saa kokeille eri soittimia ja seurata, mitä mupe-tunnilla tapahtuu. Tervetuloa musiikkiopistolle!

 

Koko perheen yhteinen musiikkiopistopäivä keskiviikkona 15.3. klo 15-19 musiikkiopiston tiloissa Kouvola-talolla (Varuskuntakatu 11). Lisätietoa päivästä opiston verkkosivuilta www.pkmo.fi ja musiikkiopiston facebook-sivuilta.

Musiikkiopistop%C3%A4iv%C3%A4%2015.3..jp

Johanna Hasu, apulaisrehtori