Musiikkiopiston lukukausi on käynnistynyt vauhdikkaasti, syyslomaankaan ei ole enää monta viikkoa. Opistolla soi, ja opiston ulkopuolellakin on soinut jo monta kertaa syksyn aikana. Musiikkiopistolaisia on kuultu niin Elimäen Pestoosoitossa kuin Iitissä nuorisomessuillakin, ja ensimmäinen oppilaskonsertti kuultiin viime keskiviikkona. Seuraavan kerran oppilaat soittavat konsertin 4.10 kello 19.00 Kuusankoskitalon Galleriassa. Tämä konsertti, kuten suurin osa oppilaskonserteista, on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

 

Pestoosoitto.jpg

Kuvassa esiintyjiä Elimäen Pestoosoitossa.

 

Säännöllinen esiintyminen on osa musiikkiopisto-opintoja. Musiikkiopisto tarjoaa paljon erilaisia esiintymismahdollisuuksia oppilailleen: oppilaskonsertit, opettajien luokkakonsertit, teemakonsertit ja monia muita. Syksyn teemakonserteista esimerkkejä ovat Sisaruskonsertti 25.11., Nenäpäiväkonsertti 30.11. ja Mozart-orkesterikonsertti 10.12. Esiintyä voi yksin, yhdessä jonkun muun kanssa, isommassa yhtyeessä tai vaikka orkesterissa. Esiintyminen voi olla pieni juhlahetki soitonopiskelussa: pääsee näyttämään muille mitä on oppinut, ja konsertti voi olla koko perheen yhteinen iloinen tapahtuma.

 

Myös muiden esiintymisten kuunteleminen kuuluu opiskeluun musiikkiopistossa. Pohjois-Kymen musiikkiopistossa konserttien seuraaminen on edellytys myös päättötodistuksen saamiselle. Konserttikuuntelu on tehty oppilaille helpoksi ja edulliseksi: musiikkiopiston järjestämiin konsertteihin opistolaisilla on lähes aina vapaa pääsy! Maksulliset konsertit ilmoitetaan erikseen, ja niitä ei ole vuoden aikana monta. Myös Kymi Sinfonietta tarjoaa musiikkiopistolaisille konserttilipun erittäin edullisesti!

 

Lasten ja nuorten konserteissa käymisen tärkein tukija on koti. Nuori soittaja tarvitsee sekä kuljetusta että kannustusta konserteissa käymiseen, ja kuten oppilaskonserteista, myös muissa konserteissa käymisestä voi tulla perheen yhteinen juhlahetki. Joskus yksittäinen konsertti voi nousta sellaiseksi elämykseksi, joka suuntaa soittamista aivan uudella tavalla.

 

Nähdään siis konserteissa, musiikkiopistolaiset!  Nähdään oppilaskonserteissa, ja nähdään myös mahdollisimman moni oppilas konserteissa kuulijana. Lisäksi toivon, että näemme konserteissamme mummoja, vaareja, äitejä, isiä, sisaruksia ja kaikkia teitäkin joilla ei ole yhteyksiä opistoon.  Konsertti on elämys! 

 

Sointu%20pieni.jpg Sointu-pöllö edustamssa Iitin nuorisomessuilla