Tiesitkö, että Pohjois-Kymen musiikkiopistolaisilla on ihka oma kirjasto?

 

Musiikkikirjastoon löydät ensimmäisen kerroksen toimistokäytävältä kääntyessäsi kopiohuonetta vastapäätä. Kirjaston hyllyissä notkuu reilusti yli kuusi tuhatta nimekettä! Nuotit, levyt, videot ja kirjat ovat kaikkien musiikkiopistolaisten lainattavissa. Nuotteja voi etsiä hyllyistä ja ne löytyvät luetteloituna kirjaston arkistointiohjelmaan. Jos et löydä etsimääsi - mitä kieltämättä joskus tapahtuu - pyydä kirjaston työpisteellä istuskelevaa tuottajaa rohkeasti avuksi.

 

Kirjasto3.jpg

 

Syksyisin kirjastossa käy erityinen kuhina, koska nuotteja ja kirjoja tarvitaan taas tulevan lukuvuoden soittoihin ja lauluihin. Materiaalia päivitetään säännöllisesti. Kuluneena syksynä Posti on jälleen kuljettanut erikokoisia kirja- ja nuottipaketteja Varuskuntakadulle jo useita kertoja. Monet opettajat ja oppilaat käyvät lainaamassa uutta, tarvittavaa opiskelumateriaalia voidakseen edetä musiikinopiskelun saralla. Onneksi materiaalia löytyy sekä solisteille, kamariyhtyeille että kokonaiselle sinfoniaorkesterille. Jos pelkkä orkesteriteoksien kuuntelu tuntuu köyhältä, kirjaston kautta voi myös kysyä partituureja siivittämään teoksiin tutustumista. Hyllyistä löytyy paitsi lainamateriaaleja lapsille myös aikuisille musiikin ammattilaisille.

 

Kirjasto1.jpg

 

Kirjastossa voit selailla myös useita musiikkialan lehtiä kuten mm. Rondo Classic, Muusikko, Downbeat, Kansanmusiikki… Näistä useimpia voit selailla myös Kouvola-talon ala-aulassa esimerkiksi odotellessasi tunnin alkua. Musiikkiopiston kirjasto on auki arkisin toimistoaikaan. Jos asiaa tulee muina aikoina, voit pyytää vahtimestaria auttamaan kirjaston käytössä.

 

Muistathan, että otamme myös vastaan hankintaehdotuksia. Eli jos hyllystä uupuu jokin sinusta erityisen tärkeä materiaali, tee reippaasti hankintaehdotus rehtorille ja katsotaan saadaanko toiveesi läpi.

 

Musiikkikirjasto on kaikkia musiikkiopistolaisia varten – tervetuloa tutustumaan!

 

Kirjasto2.jpg

 

Päivi Stenvall

045 265 2503