Musiikkiopistolla soi aina, mutta tällä viikolla tapahtuu paljon muutakin. Aulassa piirretään, toimistossa askarrellaan opastekylttejä, mupe-tunneilla oppilaat tekevät soitinesitelmiä ja kaiken kaikkiaan vauhti kiihtyy kohti lauantaita. Silloin vietetään historian toista musiikkiopistopäivää Kouvola-talolla klo 12–15.

Mitä musiikkiopistolla sitten voi lauantaina tehdä? Opistolla on opettajia ja muuta henkilökuntaa paikalla soittamassa, opettamassa, tutustuttamassa soittimiin ja vastaamassa kysymyksiin. Suuressa soitinseikkailussa voi kiertää luokasta toiseen kokeilemassa erilaisia soittimia, ja samalla voi suorittaa musiikkimestaridiplomin vastaamalla musiikkiaiheisiin kysymyksiin. Talosta löytyy lauantaina ainakin kantele, fagotti, kontrabasso, tuuba, rummut, piano, viulu ja sello sekä monta muuta soitinta. Musiikkiopistopäivänä pääsee myös soittamaan orkesterissa – vaikka ei olisi koskaan soittanut mitään soitinta aiemmin. Voi laulaa kuorokoululaisten mukana kuorossa, soittaa bändissä, seurata kapellimestarikurssia tai tutustua vaskisoitinten historiaan pikakelauksella. Aulassa on kasvomaalausta, ja itseään voi virkistää kahvilla ja pullalla. Oopperan kirppikseltä voi löytää vanhoja rooliasuja ja nuottikirpputorilta uutta soitettavaa. Päivä huipentuu soitinesittelykonserttiin klo 14.

Miksi musiikkiopistopäivää vietetään? Meille opistolaisille se on ainakin mukava juhlapäivä, ollaan yhdessä koolla ja pidetään hauskaa – musiikin siivin. Lauantaisin perheiden on helpompi liikkua kuin arkisin, ja ehkä silloin aikuisetkin ehtivät kokeilla soittamista – lasten mukana tai ihan itsekseen. Musiikkiopistopäivä on tarkoitettu kaikille, niin opistossa jo oleville kuin meitä vähemmän tuntevillekin. Lämpimästi tervetuloa Kouvola-talolle lauantaina 28.3. klo 12 alkaen!Musaopistop%C3%A4iv%C3%A4%20ja%20avoimet