Aloitimme työssäoppimisjaksomme Pohjois-Kymen musiikkiopistolla 10.10. Työ on pitänyt sisällään mm. mainosten ja julisteiden tekemistä, valokuvaamista, kuvanmuokkausta, konserttien taltiointia ja videoiden muokkausta, sekä DVD:ksi polttamista. Työ on mielestämme ollut hyvin mielenkiintoista ja hyödyllistä tulevaisuutta varten, sillä olemme oppineet paljon asioita, joita koulussamme ei opeteta.

Aloitimme työmme tekemällä julisteen syyslukukauden päätöskonsertteja varten. Työn tarkoitus oli myös näyttää, millaista jälkeä teimme ja mitä osasimme. Adobe- ohjelmat olivat ennestään tuttuja meille, mutta niiden käyttö oli jäänyt perusasioihin, joten lopputulos ei ollut erityisen ihmeellinen ja työtä tuli korjata muutaman kerran. Työ päätyi kuitenkin lopulta käyttöön. Suunnittelimme myös käsiohjelman, mainoslehtisen, kutsun Kymi Brassiin, muutamia ilmoituksia ja muutaman julisteen, sekä pinon DVD:itä. Kuvasimme opiston tiloja ja soittimia heidän nettisivujaan varten ja muokkasimme henkilökunnan kuvia, jotta ne voisi myöhemmin laittaa seinälle.

Teimme paljon työtä koneella, joten meidän tuli opetella paljon uusia asioita. Opimme videon muokkausta ja polttamista DVD:ksi. Opimme myös Adobe Photoshop CS5-, InDesign CS5- ja Illustrator CS5 käytön ja työmme jälki parani pikkuhiljaa. Opimme tekemään monimutkaisempia töitä ja muokkaamaan kuvia, sekä käyttämään uutta videokameraa ja digikameraa.

Kymi Brass osoittautui työmme kiireisimmäksi ajankohdaksi. Olimme koko viikonlopun töissä ja ylitöitä tuli runsaasti. Saimme tietysti seuraavana viikkona muutaman päivän vapaata. Kuvasimme Brass- bändien harjoittelua ja itse konsertteja, ja taltioimme konsertit videokameralla ja myöhemmin poltimme DVD:iksi. Teimme kartan Kouvolan keskustan alueesta, jonne merkkasimme tärkeimpiä kohteita. Kartta jaettiin Brassiin osallistuville. Brassin aikana roudasimme myös paljon, niin soittimia kuin myös patjoja, ja pääsimme käymään mielenkiintoisissa paikoissa kuvaamassa, kuten Kouvolan teatterin klubilla.

Henkilökunta on ollut hyvin ystävällistä ja avuliasta ja työpaikalla on ollut rentoa, sekä helppo olla. Oppilaat ja opettajat, joiden tunteja olemme käyneet kuvaamassa, ovat olleet hyvin yhteistyöhaluisia ja mukavia meille. Työ on ollut viihtyisää ja tekemistä on ollut riittävästi. Mielestämme kokemus on ollut niin hyödyllinen kuin hauskakin.


-Joona, Roo

kymibrass%20kutsu%20final.jpgKymi Brass- kutsu


IMG_2645%20%28muokattu%29.jpg

Kuva soittimista

DSC_0581.jpg

Kymi Brass- bändin harjoituksista